Over bolenius

Het vlaggenschip van de Dutch Cuisine

Kamperlam, zeetong uit de Noordzee, kaviaar uit Eindhoven en groenten, veel groenten. Dat is Bolenius. Tuinbonen, knolselderij, liefst uit eigen tuin, pal naast het restaurant op de Amsterdamse Zuidas. En verder duurzame vis- en vleesproducten van de hoogste kwaliteit. Luc Kusters kookt er sinds 2010 mee in de keuken van Bolenius, met veel succes. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groentenrestaurant. In 2021 volgde ook nog een Groene Michelinster!

bolenius_48294_
bolenius_48299_
bolenius_48307_

15 jaar Bolenius

Bolenius bestaat 15 jaar en heeft zich nationaal en internationaal bewezen. Zo heeft ons restaurant sinds 2016 een Michelinster en kregen we in 2021 als eerste een Groene Michelinster, omdat Bolenius wordt gezien als rolmodel voor duurzame gastronomie. Als vlaggenschip van de “Dutch Cuisine” hebben we de Nederlandse keuken en de Nederlandse eetcultuur hoog in het vaandel staan!

Luc & team

Eenvoud is niet eenvoudig

De speelse creativiteit van Luc en zijn brigade, hun ongekende vakmanschap en de beste producten die Nederland te bieden heeft zorgen voor verrassing, vreugde en verrukking, uiteraard met de seizoenen mee en voor vleeseter, visliefhebber, vegetariër of veganist.

chef aan het woord

” Nederland heeft zóveel mooie producten! Dat maakt mij tegelijk trots en creatief! “
logo-dutchcuisine
Het herontdekken van de Nederlandse keuken.
greenguide
Nummer 15 op de lijst van beste groenterestaurants ter wereld, volgens weresmartworld.com
logo-michelin-rood
De Michelinster: De internationale graadmeter in de gastronomie!
logo-michelin
Als eerste kreeg Bolenius een groene ster als rolmodel van duurzame gastronomie.
logo-svh
Sinds 2012 is Luc Kusters officeel SVH Meesterkok, de hoogste graad van vakbekwaamheid.

wijn & private dining

Een exclusieve Bolenius ervaring
Al onze gerechten en menu’s zijn te combineren met speciaal gekozen wijnen, unieke bierpairing of zelfs een sappenmenu. Wilt u een exclusieve Bolenius Private Dining boeken? Onze ‘stamtafel’ kan van 6 tot 18 personen gereserveerd worden.
161115 Bolenius 079
161115 Bolenius 088

expertise & talent

Ongekend vakmanschap

Bij Bolenius Restaurant werken we niet alleen met de beste leveranciers en de mooiste lokale producten, we werken ook met een klein, maar zeer getalenteerd team. Iedereen in de keuken of in de bediening heeft zijn of haar eigen expertise en door die talenten samen te voegen zorgen we ervoor dat je een lunch of diner bij ons niet snel vergeet. Van klassiek ambacht en nieuwe technieken in de keuken tot uitmuntend gastheer / gastheer /-vrouwschap aan tafel. Tijd om ons team even voor te stellen:

_DSC7555
Luc Kusters
_DSC7574
Marieke van den Munckhof
_DSC7605
Thijme van Honk
_DSC7588
Jop Ijspeert
image
Matthijs van Hees
image (2)
Mariska de Wit

Vacatures

Wij zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste mensen die ons team willen versterken 

In de keuken, het restaurant, maar ook in onze moestuin!

Op dit moment kijken wij vooral uit naar een bewuste gastvrouw/gastheer.

Lijkt dit je wat? Klik dan op de knop hieronder!

_DSC7760
_DSC7744
_DSC7704
_DSC7750